Satt å googlade lite, bara för att det var några saker jag undrade på. Då kom jag över en sida som heter veterinären.nu, där man kan ställa frågor som man sen får svar på av en veterinär... Där var det någon som hadde ställt en fråga. Den såg ut som detta: 
 
Når jag då läste detta så tänkte jag, men okej det här är ju ingen kul! Man vill ju inte ha en häst som beter sig såhär. En hingst brukar ju dock oftast ha lite av ett humör som styrs av hormoner, fast det brukar bli bättre när man går över till valack. Om jag hadde sett detta för några månader sedan, jo då skulle nog mitt tänkande vara annorlunda! Jag kan ju dock inte sätta mig ner och bedöma detta människa, det är inte min plats! Jag fattar att detta inte är roligt och denna personen inte vill ha det så, men då när jag ser vad "veterinären" har svarat... Jag ble verkligen jättearg! "På med munkorg! lita inte på hästen i några lägen! Inte äns i situationer han brukar vara snäll"
Vilket svar! Här får man en riktigt fin bild på hur trångsynta människor kan vara när det gäller djur... Såklart en sådan häst kan bli farlig, men det kan alla hästar bli när dom blir behandlat utan respekt och tvungen till saker vi människor tycker dom borde göra! Det kan vara så att denna hingsten försöker berätta något som han inte tycker om. Kanske har hans väg från hagen til stallet inte varit nå kalas förut. Men hur i helvete ska man veta om man inte ens tänker lyssna, bara på med en munnkorg liksom! Vart är logiken i det? Hästar beteende bygger alltid på något annat än att bara vara "dum" eller "elak" !!  
 
 
Jag blev lite ledsen av att se detta... Från en människa som ska vara utbildat och "duktig" innan detta ämnet. Som jag ser det, så skulle inte en munkorg eller något sådan lösa det här "problemet" Om man vill ha en snäll häst som respekterar dig och litar på dina val, ska man då blockera alla hästens möjligheter att kommunisera? Jag tycker inte det! Detta skulla man kunda lösa på så många andra sätt!
 
Vad är ditt syn på detta? Hur tänker du när det gäller beteende kring djur?