Började Januari med att fira nyåret i Bodö hos min moster och mina kusiner. Det var hur trevligt som helst och sjukt mycke folk som samlats! Såg världens finaste fyrvärkeri och åkte sen hem för att mysa med familjen! Sickade sms till mina fina vänner och började packa min bag för att flytta till sverige. Kände mig redo för att åka bort, då jag just hade varit igenom mycke skit!
 
Spenderade mycke tid ute med Warga och min kamera. Fotograferad mycke och promenerade med hunden. Firade min födelsedag med min nya "familj" som jag flyttade till helt ensam. Blev 17 år och firade med jättegod mat och champagne :) 
 
Fortfarande mycke tid att fotografera, kolla mycke tv och drack tusen tekoppar varje dag typ. Såg film och läste en del böcker! Var mestadels väldigt lat och gjorde inte så mycke. Började prata med Mari och fick mycke hjälp när jag hade jobbigt. Skrev sjukt mycke och ritade en del med. Åkte mycke skoter och hade det skitroligt med det!
 
I apri åkte jag hem till Norge en sväng, då hade vi fått valpar. Världens sötaste! Våran vardagsrum blev till en djurpark och all tid gick åt de här små :) Var inte så länge hemma innan jag åkte tillbaka till sverige, började då känna mig mer hemma här borta! Men åkte ganska ofta utan var inte där så länge! Kommer inte ihåg så mycke från April då all tid gick till hundar och valpar! Min moster, kusiner, båda mina bröder och mormor och morfar tog en helg här i Luleå. Sov på hotell tillsammans med dom, åkte till Haparanda för att bli pank, köpte jävligt mycke godis och hade en bra månad med F... Var med till Katrineholm för att hämta en bil, åkte dit med flyg och tåg tillsammans med F. Hur mysigt som helst! Kjörte bil hem genom Sverige, lyssnade på musik, drack redbull och åt chocklad! Den helgen var livet så jävla underbart!!
 
I maj åt jag hur mycke jordgubbar som helst! Satt mycke ute och läste, våren hade börjat komma och solen skinte. Det var värmt och fint väder nästan hela tiden. Var i hemma i norge då min brorsja och mina kusiner skulle konfirmeras! STOR DAG! Träffade en gammal kompis för första gång på många månader, inte en lyckad dag så att säga... Var hemma en stund och hjälpte till med valparna. Hade ännu stora problem med saker som hänt och försökte komma mig vidare med livet. Var mycke bekymrad för två personer som betyder jävulskt mycke för mig! Den ena på sjukhus och den andra med stora problem hemma...
 
 
 Juni kommer jag inte ihåg... Blev mycke fram och tillbaks mellan sverige och norge. En jobbig månad bara... Hade mina bekymringar om skolplats och om de val jag gjorde var rätt...Jag fick dock Tiny med till Sverige och skulle börja träna med henne. Min egen hundvalp! Gick superbra till en början, men efter ett tag när jag fick en krachsj med min pappa och var tvungen att åka hem till norge. Tiny fick inte den träning hon behövde då jag inte kunde ta henne med mig, trots det är hon jätteduktig idag! :) Blev ensam med F i två veckor för att passa hus och hundar. Hade en jävligt jobbig tid, fick lite kontakt med en kompis igen.. Pratade mycke med honom över facebook när jag behövde någon att prata med... F jobbade och jag var ensam hemma. Hade mycke tid och lite att göra. Hundarna var mitt enda sällskap och jag hamnade i en ännu sämre period. Var trevligt att få tid med F dock, när det blev tid... Även om han var med på att göra allt jobbigt och svårt för mig! Mycke som hände! Kollade även alla säsonger av TVD ;)  
 
Enda en sommarmånad. Åkte hem till norge igen för att spendera tid med Matilde. Kommer inte ihåg några speciella händelser...
Vi började äntligen med huset här i Sverige! Åkte med min farmor och farfar, stannade här en helg innnan resten av familjen sku komma över med flyttlasset! Målade sovrum och käkade frukost i solen varje morgon. Fotograferade en del medans jag försökte bli psykiskt redo för att börja skolan! Började känna på stresset och hade mycke känslor som tog all min energi!
 
 
 
 I september, mycke regn och höstväder! Började då kolla på häst och planera stallet och allt som behövde göras. Hade börjat skolan och försökte komma in i rutiner igen. Kände på stresset med skole och fick frånvaro. På ett sätt var det lite skönt att börja skole igen, typ... Nånting funkar och nånting funkar inte! Fortfarande mycke i huset som inte var klart! Höll på att förlora ett viktigt vänskap som gjorde allt mycke mer jobbigare än förr! Försökte hålla mitt fokus i skolan, fast jag inte hade nog energi... Det gick mycke tid åt det här vänskapet som höll på att brista. Fick lite kontakt med min fd bästa vän för att få några råd. Något som kändes skönt.
 
I oktober fick vi faktiskt första snön om jag inte minns helt fel!... Brorsjan var så himla nöjd över att vattnet hade blivit is, hehe! Många fina bilder blev det i allafall :) Stallet var på g, jobbade svinhårt då pappa var borta. Björnjakten 2013 liksom. Jag och brorsjan målade, snickrade och höll på för fullt där ute! Höll fortfarande ögonen uppe för den perfekta häst, för häst sku jag ha, hehe!!!! 
 
1. November kom min fina Adde hem till mig. Den bästa dagen i mitt liv, jag kommer fortfarande ihåg hur stort mitt leende var när jag såg denna fina killen! Föll för honom direkt! Spenderade mycke tid med honom, mycke morot och mys. Hittade på massor av saker, hade min första ridtur för att känna av honom och blev så förvånad över hur cool och lugn han var. Första gång jag har köpt en häst som varit så lugn på ett nytt ställe med nya folk och mycke bråk från hundar. Han fick tid att beta och bli känt med sina omgivningar.
Min moster och mina kusiner var här med mormor, Alex och Matilde. Så jävla mysigt! Köpte massa godis, var på teknikens hus och hade det kul! Skolkade skolan för att Alex och Matilde skulle få stanna en dag längre :) Matilde fick hälsa på Adde för första gång och skrattade mera än på länge!
 
December! En tressig månad! Mycke att göra och tänka på. Adde fick vila och jag försökte fokusera på skolan även om det inte funka så bra! Hört av mig till flera skolor ang. upplägg och utbildning. Vet fortfarande inte vad jag vill göra och försöker hitta något som passa mig! Köpt julklappar fixat i stallet, fått god kontakt med en kille som betyder hemskt mycke för mig! Fått kontakt med en anna kille som jag aldrig träffat förut, spenderat mycke tid på min telefon istället för datorn. Stressat med skolarbete som jag aldri fått möjligheten att göra färdig! Blev sjuk i julen, firat med min familj och äti sjukt mycke mat och godis! Kollat film och sett hela serien av Band of Brothers( världens bästa serie) Sen taggar vi nu inför nyåret. Börjat sätta igång Adde och tar det lugnt nu innan skolan börjar igen!
 
Hur har ditt år varit? Som ni ser så har 2013 vore väldigt upp och ner! Några bra dagar och några dåliga...
Nånting speciellt som hänt under året som ni vill berätta om? Puss och kram♥